2dA Smashing behaalt belangrijke overwinning tegen Roosterse

Gepubliceerd op 13 oktober 2024 om 17:32

Afgelopen zaterdag speelde 2dA Smashing hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen directe concurrent Roosterse. Met slechts twee punten verschil voorafgaand aan de wedstrijd, stond er veel op het spel. De zaal was goed gevuld met enthousiast publiek, wat voor een extra boost zorgde bij het team van Smashing. 

De herendubbel van Roosterse is normaal een hele kluif, maar door de afwezigheid van spelers Noah Jongen en Nico Hermans – die recent vader is geworden (gefeliciteerd!) – lagen er kansen voor 2dA Smashing. Freek Golinski en Timo Poos namen het op tegen Thijs van den Berg en invaller Rik Hermans. Hoewel de heren van Smashing in het begin nog wat moesten zoeken naar hun ritme, trokken zij de wedstrijd overtuigend naar zich toe met 21-16, 21-14. 

Ondertussen wisten Lieke en Maureen een sterke damesdubbel neer te zetten tegen Stefanie Nijsse en Anne Vievermans. Met solide spel en duidelijke cijfers (21-12, 21-11) voegden zij het tweede punt voor 2dA Smashing toe. 

Met een 2-0 voorsprong werden de singles gespeeld. Rune stond tegenover Sander Prenen in een spannende eerste herenenkel. Na een moeizame start, waarin Rune de eerste set nipt verloor (20-22), herpakte hij zich knap in de tweede set (21-13). Helaas moest hij de derde set afstaan, waardoor Roosterse het punt binnenhaalde (15-21). Ook Maureen had het moeilijk in haar single tegen de sterke Flore Vandenhoucke. Ondanks enkele goede momenten, werden er teveel eigen fouten gemaakt en daarmee de partij verloren (16-21, 16-21). Daarmee kwam Roosterse terug tot 2-2. 

Vervolgens was het de beurt aan Marijn Put, die een oude bekende trof: oud-clubgenoot Rik Hermans. Met gedegen spel won Marijn overtuigend zijn partij (21-10, 21-8). Leonie speelde daarna tegen de Duitse Xenia Koelmel, en zoals eerdere ontmoetingen tussen hen al voorspelden, werd het weer een spannende strijd. Na een snel verlies in de eerste set (7-21), vocht Leonie zich sterk terug in de tweede set, maar moest uiteindelijk in de verlenging toch buigen voor Xenia (21-23). Dit bracht de tussenstand op 3-3. 

Met deze gelijke stand begonnen de mixdubbels. Lieke en Freek namen het op tegen Thijs van den Berg en Stefanie Nijsse. Ondanks wat stroef spel, sleepten ze het punt toch binnen (21-16, 21-18). Als laatste betraden Leonie en Marijn de baan voor hun mixpartij tegen Sander Prenen en Flore Vandenhoucke. Het Wijchense duo begon sterk en wist de eerste set na een spannende strijd te winnen (23-21). Ook in de tweede set bleven ze geconcentreerd en zorgden ze voor het winnende punt (21-17), waarmee 2dA Smashing met 5-3 de overwinning veiligstelde. 

Dankzij deze belangrijke overwinning blijft 2dA Smashing in de race om de 5de plek in de eredivisie. De komende twee weken is er een korte pauze, maar op 2 november staat de volgende thuiswedstrijd tegen BC Duinwijck gepland. Dit Eredivisie-evenement wordt afgesloten met een gezellige afterparty in de Smashing Lounge. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee te feesten! 

 

Geschreven door Maureen Zewald