2DA Smashing verdeelt de punten in eerste wedstrijd van het seizoen

Gepubliceerd op 16 september 2024 om 10:23

Zaterdag 14 september, 19:00 in Amersfoort, de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de spelers van 2DA Smashing. Het doel van dit seizoen, directe handhaving in de eredivisie. Er hebben wat veranderingen plaatsgevonden in de teamsamenstelling t.o.v. vorig seizoen.

Uit België verwelkomen we Marijn Put en Freek Golinski. Beide heren zijn welbekend in de Nederlandse eredivisie. Freek (dubbel- en mixspecialist) met een verdienstelijk verleden bij clubs als BC Amersfoort, BC Dropshot en (wat langer geleden) BC Victoria. Marijn heeft een aantal jaar geleden afscheid genomen van de Nederlandse eredivisie, maar heeft daarvoor bij Roosterse BC zijn rol als kopman met verve vervuld. Bij de dames is versterking opgetreden in de vorm van de jonge (17) talentvolle Inger Pothuizen. Inger heeft vorig jaar 1e divisie gespeeld bij Iduna, maar maakte bij 2DA Smashing deze avond haar debuut in de eredivisie.

In de mannendubbel namen Casper Spaans en Freek het op tegen Ruben Jille (huidig Nederlands Kampioen mannendubbel) en Ruben Wijnands van Decorette BC Amersfoort. Hoewel Casper en Freek een goed duo vormen, waren de Ruben’s het sterkere duo. Dit leidde tot een overwinning van 16-21 en 12-21 voor Decorette BC Amersfoort.

In de damesdubbel namen Dafne Linders en Meike Versteeg het op tegen Maureen Zewald en Lieke Maes. Er werd aan beide kanten hard gewerkt voor ieder punt. Na een spannende tweede set waarin Maureen en Lieke net niet de wedstrijd naar zich toe konden trekken, gaven ze hun voorsprong in de derde set niet meer uit handen. Ondanks dat ze niet hun beste spel hebben laten zien, wisten ze met 21-17, 20-22 en 21-16 een gelijkspel op het scorebord te zetten.

In het eerste mannenenkelspel verloor Rune van Dalm van Angus Meldrum, de Schotse nieuwkomer bij Amersfoort, met duidelijke cijfers (10-21 en 8-21). Bij de vrouwenenkel werd het een strijd tussen Anouk van Wijk en Maureen Zewald. De eerste set had Anouk de hele set een kleine voorsprong, maar Maureen dwong toch een verlening af die ze helaas niet wist te verzilveren. In de tweede set kwam Maureen niet meer lekker in de wedstrijd, waardoor Anouk met 21-10 de winst binnenhaalde.

Het tweede mannenenkelspel werd een indrukwekkend debuut voor Marijn. Hij domineerde de wedstrijd tegen Bart Hoksbergen, wat leidde tot een overtuigende overwinning met 21-8 en 21-15. Inger wist daarnaast haar eerste wedstrijd in de eredivisie meteen een winstpartij op haar naam te schrijven. Ondanks zenuwen in de eerste set kwam ze sterk terug en won met 12-21, 21-9 en 21-16 van Meike Versteeg.

De gemengd dubbels werden verdeeld. Freek en Lieke hadden geen problemen met Ruben Wijnands en Anouk van Wijk en wonnen afgetekend met 21-11 en 21-12. Daarentegen wisten Ruben Jille en Dafne Linders in een spannende partij de overwinning te behalen tegen Marijn en Leonie Rovers, die met 14-21 en 20-22 net de derde set misliepen.

De wedstrijd eindigde met 4-4.

Het was dan wel een uitwedstrijd, maar 2DA Smashing kon in Amersfoort ook rekenen op de nodige support. De aanmoedigingen van een aantal spelers van de A-selectie, recreatieve spelers én familieleden van het eerste team hebben bijgedragen aan de punten die mee naar Wijchen worden genomen. Bedankt allemaal!

De volgende wedstrijd, de eerste thuiswedstrijd, is zaterdag 21 september 19:00 tegen F.I.T. Almere BV 1 in ’t Achterom. Tot volgende week!