2DA Smashing 3 punten in de pocket tegen huidige nummer 6: Decorette Amersfoort

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 16:58

2DA Smashing speelde afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de tweede helft tegen de huidige nummer zes van de eredivisie: Decorette Amersfoort. Na het verlies van een paar krakerwedstrijden in Wateringen tegen Jnice Velo vorige week, was het team klaar om punten te behalen tegen Decorette Amersfoort.

2DA Smashing speelde afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de tweede helft tegen de huidige nummer zes van de eredivisie: Decorette Amersfoort. Na het verlies van een paar krakerwedstrijden in Wateringen tegen Jenice Velo vorige week, was het team klaar om punten te behalen tegen Decorette Amersfoort.

Na een luide teamjell om de wedstrijd te openen, gingen de dubbels van start. In de herendubbel namen Yannic en Rune het op tegen Ruben Wijnads en Timo Stoffelen. De herendubbel van Amersfoort was echter erg vaardig en behaalden dan ook de overwinning met 8-21, 8-21. De damesdubbel was een strijd tussen Lieke en Maureen tegen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. Lieke en Maureen wisten deze dubbel met overtuiging te winnen (21-12, 21-10). Het eerste puntje voor 2DA Smashing was dus binnen.

De singles volgden: Leonie nam het op tegen Anouk van Wijk, maar wist na een spannende eerste set helaas niet meer eruit te halen (18-21, 14-21). Yannic nam het ondertussen op tegen Bart Hoksbergen. Na lange rallies en een hoop spanning ging deze wedstrijd uiteindelijk ook naar Decorette Amersfoort met 19-21, 19-21.

Met een voorsprong van 1-3 voor Decorette Amersfoort, gingen Rune en Maureen van start in de singles. Rune speelde tegen Dennis van Beckem en wist met snelheid en precisie de eerste set duidelijk te winnen. De tweede set was spannender, maar Rune wist deze set ook naar zich toe te trekken (21-7, 21-16). Maureen speelde ondertussen Meike Versteeg. Maureen wist deze wedstrijd met overtuiging te winnen en nog een puntje voor 2DA Smashing te scoren (21-11, 21-13). Een tussenstand van 3-3 creërde smacht naar nog een puntje meer.

In de mixen namen Lieke en Teun het op tegen Timo Stoffelen en Renske Kwakkenbos. De eerste set ging verloren met 19-21, maar Lieke en Teun wisten er met hard werken toch een derde set uit te halen (21-14). De derde set liep vol spanning op tot 20-20, maar ging met wat pech toch uiteindelijk naar Decorette Amersfoort met 20-22 in de derde set. Ondertussen speelden Leonie en Casper tegen Ruben Wijnands en Anouk van Wijk. Hier ging de eerste set verloren met 17-21. Ook hier kwamen Casper en Leonie beter in de wedstrijd en werd de tweede set ondanks een achterstand gewonnen (22-20). De derde set ging in deze mix echter toch naar Decorette Amersfoort met 17-21. De einduitslag is 3-5 geworden.

Een paar spannende wedstrijden zijn gespeeld en helaas niet de kant van 2DA Smashing opgevallen. Geen gelijk spel, maar desondanks een mooie drie punten behaald met het team. Bedankt toeschouwers voor alle support! De komende twee weken worden er geen wedstrijden gespeeld in verband met de feestdagen, maar op 6 januari nemen we het op tegen BC Dropshot in Den Haag. Een fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar allemaal en we hopen jullie snel weer te zien!